Julstress?

Så börjar de sista dagarna innan vi åker hem. Jag känner ingen direkt julstress eller någon annan stress heller, men det är en del att göra. Har en massa julklappar stående framme som borde paketeras in, har inte börjat packa eller ens tänka på vad vi ska ha med oss under ca 2 veckor. Men alla julklapparna är i allafall inhandlade. Igår var Lukas och jag på stan och köpte det sista till fadderbarnet Hannah. Fick inte tag på det jag hade tänkt, men tror det blir bra ändå. Sedan fick Lukas faktiskt ytterligare en till julklapp, så nu får det definitivt räcka! När vi var på stan passade vi på att titta på "levande julkrubba" vid domkyrkan mitt i stan. Julevangeliet med riktiga djur och människor...Kamelen var bäst och riktigt gullig, tyvärr fick vi ingen bra bild, men jag sätter upp den i allafall. De tre vise männen med guld, rökelse och myrra rider in i Betlehem...Egentligen borde jag inte sitta här utan i stället städa, diska, packa...*suck*. För en och en halv vecka sedan var vi på Jul på Liseberg tillsammans med bröder & respektive. Sätter upp en bild på detta för julstämningens skull. Just nu är all min julstämnning helt borta. Borde ta mig tid att städa upp, sätta på julmusik och tända lite levande ljus så brukar den komma tillbaka.En till Lisebergs bild...Det blev inte så många bilder innan kameran laddade ur eftersom vi glömt att ladda batteriet innan. Typiskt! Vi fick i varje fall gruppbild och lite julstämning. Synd, eftersom vi inte vet när vi kan gå på Jul på Liseberg nästa gång...Stressa inte ihjäl er inför julen!

Träning

Känner mig så duktig idag! Jag har varit på gymmet för första gången på 2 veckor, och passade på att ta en 1½ timmes träningspass med 60 min på cross-trainern och ca ½ timme på gymredskapen, eller vad det heter! :-) Sedan duschade jag och gick på vattenmassage i 15 minuter. En skön och avkopplande dag, med andra ord. Lukas går på "gymmets dagis" när jag tränar, och där trivs han som fisken i vattnet. I övrigt händer inte så mycket på hemmafronten. Vi hade besök av bror Dani och Sofie med Hannes, och bror Joppi och hans Johanna förra veckan och fick gjort en hel del shopping. Nu är i stort sett julshoppingen klar, ska bara ha någonting till fadderbarnet Hannah också. Men jag vet vad det ska bli, så det är bara att ta sig till stan för att köpa det. Vi åker hem på fredag om en vecka, så det är bara skönt att det mesta är fixat! Nästa vecka går säkert åt till att packa och städa så att huset inte är en svinstia när man kommer tillbaka. Vi vet inte ännu hur länge vi kommer att stanna i Finland, eftersom vi hört rykten om att Martin ska vara ledig en hel månad. Men det får han besked om nästa tisdag. Det är ju en ledighet med lön, så det skulle inte sitta alltför illa! :-) Magen växer, men jag tycker ändå inte att den är såå stor. Är i vecka 23 nu och jag tycker att den var minst lika stor, om inte större med Lukas. Han var ju ändå första barnet, och magen var inte uttöjd innan (inte så jättemycket i allafall...:-D) Särskilt tungt är det inte ännu heller. Med Lukas var jag enormt stor i slutet och det gör absolut ingenting om magen inte blir lika stor denna gång.

Och så har vi flyttat Lukas tillbaka till vårt rum. Han har sovit bedrövligt ungefär en månad nu och jag orkar helt enkelt inte stiga upp ur sängen och gå till hans rum 2-5 ggr/natt. Han över 2 år och man tycker att han borde kunna sova själv nu. Dessutom har han de senaste 3 nätterna vägrat somna om på natten om han inte fått komma i vår säng. I natt är det slut med det, han MÅSTE lära sig sova i egen säng åtminstone. Jag är ständigt trött pga. sömnbristen nu. Tur att det är 4månader tills Esther kommer, så att vi hinner få ordning på Lukas' sömn tills dess - hoppas jag!!

Jul

i Betlehem koncert med Carola igår! Martin och jag hade barnvakt, kusin Johanna, och passade på att njuta av en fin och stämningsfull koncert på koncerthuset vid Götaplatsen. Dyrt, men väl värt varje krona! Man blir glad av att lyssna på Carola. Hon är entusiastisk och passionerad och för fram sitt kristna budskap i stort sett mellan varje låt, vilket gjorde att GP kallade det för ett förtäckt bönemöte! :-) Jag beundrar i varje fall hennes ork att leva ut och bekänna sin tro, trots det motstånd hon möter från alla håll och kanter. Ingen sjunger julsånger som Carola! Vi var på hennes förra julkoncert för 4 år sedan i Scandinavium också, men jag gillade denna bättre. Förra koncerten var en kopia av hennes jul-CD, denna hade en hel del nya arrangemang som var lyckade enligt mig, en fantastisk kör och trevliga överraskningar. Rekommenderas till den som har möjlighet att gå och se och lyssna! 

Här hemma har vi jul! Vi fotade julkort i lördags och hade julmys med familjen; glögg, pepparkaka och jultårtor. I morgon får vi besök av två bröder + respektive/familj! Ska bli så roligt, med mycket shoppande och umgänge. Hoppas alla julinköp är gjorda efter denhär helgen, för sedan är det faktiskt bara två veckor tills vi åker hem till Finland för att fira jul! :-) Vart har tiden flugit iväg?? Efter julen kan jag börja vänta på Esther känns det som. Innan finns det så mycket annat så hon får vara ifred..:-) Förutom när jag känner hennes sparkar förstås, då längtar jag efter henne. Moderkakan är ju i framväggen, så än så länge känner jag henne bara på insidan. Men resten kommer väl. Känslan är att hon är lugnare än Lukas var i magen. Spännande att se om det stämmer!

Nu är det tvätt och lite städ inför besöket som gäller.


RSS 2.0