Lönen

är den enda motivationen man har till att göra ett bra jobb. Ja, eller ur kristet perspektiv finns det kanske ytterligare en och annan sak man kan tillägga i denna fråga, om man ser på Jesu lära. Men när lönen helt uteblir då är det svårt att tänka som en kristen...:-) Just nu har vi lite oro och en massa funderingar kring Martins jobb och vad som ska hända i framtiden. När är måttet rågat liksom? Hur mycket ska man behöva stå ut med? Mycket tankar som flyger runt just nu, åtminstone hos min käre make.

Lukas är frisk nu. Han hostar fortfarande så att han har svårt att sova på dagen. Däremot sover han hyfsat på natten och det är det viktigaste. Vi har flyttat honom till eget rum. Fram till för en vecka sedan sov han hos oss, med den följden att både han och jag sov dåligt. Flytten till eget rum har gått över alla förväntningar. Han har de senast två nätterna tom. somnat helt själv i sin säng! Det har aldrig hänt tidigare.

Vi har börjat surfa på hus i Vasa. Det betyder väl att vi mentalt håller på att flytta?? Det känns roligt och spännande att planera och drömma, även om det knappast blir något husköp just med, med tanke på det världsekonomiska läget. Räntorna är förhållandevis höga, men framför allt är husprisen alldeles för högt! Martin tycket att vi ska bo ganska nära stan, med tanke på att vi de senaste åren bott i en storstad, och där har han nog en poäng. Han är rädd att vi får nippran om vi bara ser åkrar hela dagarna...;-)

Lukas verkar ha ett ökande behov av vänner. Han frågar med jämna mellanrum vilka pojkar han ska leka med, säger att han vill ha kompisar och längtar till gymmets dagis. Där var vi igår och innan vi gick så undrade Lukas om det skulle finnas andra barn. Som tur var så fanns det en annan 2-åring där och Lukas ville inte komma hem med mig! Jag har alltså guldkortet på Life här i Kortedala, vilket innebär fri barnpassning och gymbesök för 299 sek/månad. Ganska billigt tycker jag! Ingår solarium (vilket jag aldrig använt) och massage också i priset.

Nu ska vi ta oss ut i solen och leka i parken. Solen skiner och det är en härlig höstdag. Man vet aldrig hur många sådana det blir....

/Carina

Nattjobb

är mycket tyngre än man tror. Detta trots att MITT nattjobb inte fysiskt innebär några större ansträngningar. Jag sitter och övervakar ett gäng tonåringar framför en kamera hela natten, och har utöver det ett litet städområde som idag råkar vara en skolsal. Problemet för mig är egentligen inte att vara vaken en hel natt, speciellt inte första natten, utan snarare att jag totalt saknar förmåga att sova på dagen. Vilket gör den andra och tredje natten ganska outhärdliga...

Lukas har mått lite bättre idag, men vi hittade röda utslag över hans kropp så troligen har han nässelfeber. Han har haft runt 38 grader feber idag, eller igår blir det väl eftersom klockan är 04:30...Nu räknar jag ner mina pass. Har bara ett jobbpass till inbokat nästa vecka, och sedan har jag tänkt bli avstängd med förlängd havandeskapspenning pga. risker i miljön. Ska inte bli några problem på det området! Måste erkänna att det känns skönt! Har haft lite sammandragningar när jag jobbat och det beror antagligen på stressen. Så det ska bli skönt att helt koncentrera mig på Lukas och babyn. Känns iofs som en hel evighet till april, men det går kanske snabbare än man tror.

På tal om april och det som väntar, dvs. förlossning, så hade jag en snabb panikkänsla idag när jag tänkte på att babyn ska ut också. Tänk att ingen ännu kommit på ett helt smärtfritt sätt att föda barn!? Kejsarsnitt lär ju ska göra jätteont efteråt, så smärtan verkar man inte bli av med hur man än gör. Tänk om jag inte klarar av att föda barn igen?? Det gick ju bra med Lukas, men man kan inte förneka smärtan, och det är skrämmande.

Nu ska jag sluta filosofera och avsluta mitt städområde.
/Carina

Lukas

är sjuk. Just nu går det ingen nöd på honom, han busar och härjar som vanligt. Men igår hade han över 39 grader feber och idag har han 38. Jag har fortfarande inte fått honom att sova fast kl. snart är 1. Och inte har jag någon lust att städa heller...*suck*. Såja, och nu blev genast ännu lite svårare att städa, för Lukas tömde ut alla legoklossarna!

Igår var vi på besök till barnmorskan. Hon skulle kolla hjärtljuden. Hon sökte och sökte utan att hitta något. Men hon var väldigt lugn och förklarade att det är ganska vanligt att det är svårt att hitta ljuden ibland. I allafall så hade de precis fått in en ny ultraljudsapparat och doktorn var där idag, så hon gick till honom och kollade om han hade tid att kolla snabbt om han kunde se babyn + hjärtat. Det kunde han och han hittade också genast den lilla vildbasaren! Viftade med armarna och busade och hjärtat slog så fint! Efteråt uttryckte barnmorskan lättnad så det kanske inte var så vanligt heller att man INTE hittar hjärtljud i v. 16....Hur som helst, slutet gott, allting gott! Fantastiskt roligt att få en liten snabbtitt på babyn. Ultraljudet är inte förrän om 3 veckor. 

Efteråt åkte vi till stan, Lukas och jag, och shoppade lite. En mössa och en halsduk till mig och lite tröjor till Lukas. Måste passa på att shoppa nu när man bor i en storstad och det är lätt att hitta fina grejer. Jag antar att det kommer att bli mindre shoppande sedan när vi bor i Vasa! :) När vi kom hem från stan var Lukas hängig och trött och somnade för andra gången den dagen, och när han vaknade så hade han över 39 grader feber. Så det förklarade saken. Just nu är jag en nojig mamma, för detta är femte (5:e!) gången Lukas är sjuk under hela sitt liv! Så vi är inte direkt vana...;) 

Det regnar ute och är grått och trist. Ingen större sorg över att vara tvugna att vara inomhus med andra ord! 

/Carina   

Sommar och segling


Sommarminnen!Det regnar ute, nästan alla löv har gulnat och fallit av träden och jag sitter och längtar efter sommaren....Lukas sover fortfarande och den tiden är oerhört dyrbar. Vi har en liten energiknippe här hemma, så stunderna för mig själv är liksom "priceless"! Här kommer i varje fall lite sommarminnen från Finland...  

Välkommen till min nya blogg!

Till min lilla värld som utlandsfinländare! Mamma till en 2-årig son och gravid med nr. 2, som beräknas komma i april 2009. Här skriver jag om mina vardagsbekymmer och glädjeämnen, framtidsplaner, min graviditet och min underbara son. Och säkert också om min icke mindre underbara man! ;-) 

RSS 2.0