Busy day

Idag har vi varit borta hela långa dagen. Vi (jag!) veckostädade igår och i morse åkte vi kvart över 9 till St.Pauli kyrka vid Redbergsplatsen för att träffa Anki och Lydia igen och gå på öppna förskolan där. Det hade först minikyrka, med mycket sång och musik och Lukas ÄLSKADE det. Han sjöng och dansade av hjärtats lust och försökte verkligen göra samma rörelser som de andra barnen, trots att han inte kunde sångerna. Hur kul som helst. Sedan var det fika och lek. Det gick jättebra med Lukas. Annars har han inte riktigt förstått detta med egna och andras saker och detta med att dela, men det gick toppen. Efteråt åt vi en sallads- och paj lunch med Anki. Sedan gick Lukas och jag till en park i närheten och lekte i snön (ja, nu har vi snö, kanske 5-10 cm!). Där i parken hittade han en lite äldre flicka som han lekte med. Kul att se! Lukas brukar bli osäker och nästan "rädd" tillsammans med andra barn, antagligen eftersom han inte går på dagis och inte är så van att leka med andra. Kl. 15 skulle vi vara på MVC så vi åkte direkt dit från parken. 

Allt var bra. Jag har lite högt blodsockervärde, inte på gränsen eller över, men kanske lite i överkant. Men det har jag haft hela tiden denna graviditet. Hb var 122, så det hade också gått upp. Magen växer som den ska och Esthers hjärtöjud är fina, 147 slag/minut denna gång. Faktiskt har Lukas och Esther haft ungefär samma hjärtfrekvens hela tiden, så på den fronten är det ingen större skillnad mellan könen för oss i allafall. Och så till det mest glädjande. Jag har inte vågat väga mig sedan 8 januari då jag hade gått upp 13 kg, men bestämde mig för att väga mig på MVC då barnmorskan ville det; +14 kg hittills!! Bara +1 kg på en och en halv månad, och förra gången vägde jag mig på morgonen och utan kläder (naturligtvis!) :-) 

Efteråt gick Lukas och jag långsamt hemåt och kom faktiskt hem samtidigt som Martin vid 17-tiden! Så vi har varit ute hela dagen. En jätterolig dag med mycket bus och glädje, och nu är det snart läggdags...;-) Lägger upp en gammal
vinterbild från förra vinterns lekar. Så liten han ser ut! :-)

 

Situs Inversus Totalis igen

Så är vi då hemkomna från ultraljudet. Och visst är det så att Esther (vilket igen bekräftades, det ÄR en Esther i magen...:-)) är spegelvänd inombords. Den som gjorde detta ultraljud var densamma som gjorde specialultraljudet vid första tillfället. Idag kollade jag hennes titel, och hon är överläkare, så det var inte riktigt vem som helst! Hon verkade lite "sur" och purken på kardiologen som tydligen på ett sätt hade ifrågasatt hjärtundersökningen eftersom hon menade att Esther inte var spegelvänd. Men överläkaren idag skrev att hon "bedömmer" att Esther är spegelvänd. Annars såg allting bra ut, precis som innan. Men nu blir det inbokat att vi ska föda på Östra Specialförlossning, vilket är tryggt. Där finns alla läkare och specialister. En total inre undersökning görs inom hennes första levnadsdygn, 24 timmar. En ny hjärtundersökning görs också i något skede, snabbt antar jag. Med hela den historia som finns i Martins familj med spegelvändheten, så vet vi ju vad vi ska prata om och be om. Överläkaren tyckte vi verkade väldigt insatta och pålästa, men faktum är att vi inte läst något överhuvudtaget. Det vi vet, vet vi bara av erfarenheten inom familjen.

Så gjordes en viktskattning också, och Esther är 2 % "större än normalt", vilket faller inom felmarginalen enligt överläkaren. Så det är skönt att veta att hon är normalstor. Normalt med fosterrörelser och fostervatten också. Och hon låg med huvudet neråt! De två senaste dagarna har jag också känt allt mera sparkar uppåt, så jag antog och hoppades att hon skulle ha vänt sig. Har oroat mig lite för att fröken inte skulle göra det, utan stanna i säte, och jag ville INTE snittas. Måste säga att det känns bra trots allt. Har haft en känsla eller aning om att det skulle vara så att Esther var spegelvänd, så det kom inte som någon chock. Vi har fått så otroligt bra bemötande, så det känns tryggt. Skönt också att veta exakt var vi ska föda. Annars kan det vara fullt här i Göteborg, så  man kan bli skickad fram och tillbaka mellan olika sjukhus. Nu behöver vi inte oroa oss för det.


Härliga dagar...

Det är soligt och vackert här just nu! Det är ganska kallt på morgonen med temperaturer på ca -7 grader, men solen är så varm och skön och det är ingen vind, vilket är ovanligt för Göteborg. Fredagen tillbringade vi hos Anki och Lydia och åt lunch där, skönt att slippa fundera på maten och kunna njuta av trevligt vuxet sällskap. På kvällen åt vi på Halta Lottas krog vid Redbergsplatsen, vilket vi länge pratat om men inte kommit oss för. Billig och fantastiskt god mat - rekommenderas!

Igår åkte vi till Skatås på morgonen, träffade Anki och Robert och Lydia där. Martin och Robert sprang en 10 kilometers runda och Anki, jag och barnen promenerade omrking i solskenet. Sedan fikade vi. När vi åkte hem bestämde vi oss för att bara åka hem en sväng och hämta mat & utrustning och sedan åka iväg till Svartedalens naturskyddsområdet, som ligger ca 35 km norrut från oss. FANTASTISKT och härligt väder och vi njöt verkligen hela familjen av samvaron och naturen. På kvällen hade jag en del sammandragningar....:-) Men än hålls hon där! Ultraljudet är på tisdag - ska bli så kul! 

Bilder från Svartedalen:

 Lukas älskar skogen och naturen och ju mera oländigt och kuperat och svårtillgängligt det är, desto mera njuter han. Här har han klättrat upp längs en brant klippvägg med Martin.I solen i skogsbrynet åt vi vår lunch.

Massa bilder

Inte mycket som händer här hos oss, men nu har jag i allafall laddat ner massa bilder till datorn, så nu kan jag sätta upp dem på bloggen. I helgen har vi varit ute i skogen en hel del, vilket Lukas älskar! Först lite bilder från Lalandia.

Lunchen

 Barnbassängen med rutchkananMed utsikt över havet.Bild från skogen vid Delsjön där vi var ute och grillade korv i lördags.

Till sist en bild på vaggan och apan. Nu är vaggan i en brunröd originalfärg med inslag av allmogeblått. Vaggan ska slipas och sedan är den klar, hade vi tänkt!


Odjuret i sovrummet och andra berättelser

Det är några dagar sedan jag skrivit här, har varit för lat helt enkelt. Nu har Martin börjat jobba igen, började i måndags och det har gått bra. Skönt ändå på något sätt att återgå till vardagen och rutinerna. Igår vaknade Lukas kl. 04:45...lite surt kan jag säga! Nu har vi flyttat honom tillbaka till eget rum så där sov han i natt. Vaknade kl. 5 igen...:-( Men jag vägrade låta honom stiga upp då, så jag satt en timme bredvid hans säng, och då somnade han om igen. Vaknade dock vid 7, när jag precis hade somnat själv. Blöjan var genomblöt och det hade läckt, så jag misstänker att det var orsaken till att han vaknade då redan. Och igår kväll var jag och tränade! Duktiga jag....:-) Mina glasögon är klara, så nu måste Lukas och jag bara ta oss in till stan och hämta dem! Ska se om vi orkar med ett sådant projekt idag. 

Och så till berättelserna jag syftar på i rubriken....Igår när jag stod i köket och förberedde middagen så var Lukas inne i sitt rum och lekte. Han hade satt en pall framför fönstret och stod och kikade ut. Plötsligt ropar han: "mamma, mamma, kom och hjälp, det är ett odjur på fönstret!!". Jag går i lugn tempo till rummet, antar att det är en spindel eller något liknande han ser. Väl framme har jag svårt att se vad han pratar om, så han får visa mig....och på fönstret finns en pytteliten blomfluga!! :-) Det är "odjuret" som skrämde min modiga son.....:-D :-D 

Barn är för underbara...när vi skulle gå ut en sväng hade jag klätt på Lukas alla hans kläder och han stod i dörren och väntade på mig. Jag var nästan klar, hade bara inte dragit upp dragkedjan på jackan. Lukas förmanade mig: "mamma, du måste stänga jackan också, annars kommer Esther att frysa. Du förstår, det kommer frys genom slangen!" (slangen=navelsträngen, jag har försökt förklara för Lukas hur det ser ut inne i magen och hur Esther får mat. :-) :-) Gulleplutten! 


  

Sätter upp en sommarbild från Botaniska trädgården. Längtar till sol och värme! Fortfarande inte en snöflinga här, men det ska visst snöa i morgon och fredag enligt meteorologen. Får se om det stämmer.  

RSS 2.0