Onsdag

Lata jag får ta och uppdatera lite i bloggen! Sommaren och solen visar sig från sin bästa sida så man sitter inte inne framför datorn direkt. :) Midsommaren är förbi, den firade vi i Småland, på en lägergård som ordnats av Kyrkliga Förbundet. Andra året vi var med och roligt och berikande som vanligt. Ändå smolken i bägaren är att Esther drog på sig sin andra förkylning där. :( Så nu snorar och hostar hon igen! Det hade vi kunnat vara utan, speciellt som värmen kommit hit till Norden denna vecka. Vi har ändå varit ute mycket, det är ju trots allt en bit över 25 grader och betydligt varmare än inomhus! I morgon har vi en ny undersökning, buk-ultraljud. Intressant att se vad den visar.

Vi var till BVC igår och Esther hade gått upp ca 270 gr på två veckor. Det rekommenderade är 150-200 gr/vecka, så hon nådde inte riktigt det. Inga anmärkning dock, hon ligger ju över kurvan och har lite att ta av. Intressant att se den fortsatta viktkurvan - hon kräks ju fortfarande jättemycket. Både längdmässigt och viktmässigt ligger hon efter Lukas vid motsvarande tid. Nu ska man inte jämföra barnen, och det gör jag egentligen inte heller. Är lite fundersam när kräkningarna ska upphöra dock...Tror att de påverkar ganska mycket. 

På söndag åker Martin till Tyskland en vecka! Så då blir det jag och barnen mol allena. Hoppas barnen är friska tills dess så att jag inte blir sittande ensam med krassliga ungar!   

Volvo Ocean Race

Idag har vi tillbringat en solig och vacker dag ute vid Marstrand och tittat på Volvo Ocean Race båtarna och insupit seglarfeelis! :)

Kärleken till ett barn...

Igår fredag var vi på lung- och hjärtröntgen med Esther. Vi hade Lukas med eftersom vi gissade att det skulle gå ganska snabbt. Det gjorde det också - två röntgen bilder togs, sedan fick vi sitta och vänta en liten stund för att röntgenläkaren skulle ta en titt på dem. För att kolla att bilderna var bra antar jag. Vi fick inte träffa någon läkare utan den remitterande läkaren ska kontakta oss inom 1-2 veckor. Det är underbart att vara på ett sjukhus som är helt inriktat på barn. Det finns massor med leksaker överallt, målade bilder på dörrar och fönster och sjuksköterskorna är duktiga och har ofta billiga pärlhalsband i glada färger eller något annat liknande på sig. Vi är ju på Drottning Silvias Barnsjukhus hela tiden nu, känns det som...:) Martin var pappaledig hela dagen igår, så vi passade också på att göra ett besök på Aeroseum, flygplansmuseet här i Göteborg. Det var en ny bekantskap för oss och rätt intressant får jag säga. 

Nedan bilden som rubriken syftar på: 

 


BVC

besök i hällande regn idag! Nu skiner solen, men när jag och barnen skulle sticka iväg ut till bvc vid halv 11 i förmiddags så spillde regnet ner. Sådär lagom roligt när man var genomblöt på en liten stund. Men Lukas protesterade inte i allafall, han älskar att vara ute så mycket så lite regn stör inte. 5412 gram och 58.5 cm var de strategiska måtten i allafall. Så hon växer som hon ska, lilla gumman.

Nu är Lukas ute med pappa till en simhall, och jag borde ta med Esther på en liten promenad och njuta av vädret. Hör hur hon börjar protestera där hon ligger på soffan i vardagsrummet. :-) Hon vill vara med och är inte intresserad av att ligga ensam någonstans! Blommande Rhododenron

Roligt

och tråkigt att rapportera från Göteborg. Vi har haft fantastiskt väder i helgen och i söndags var vi ute på Botaniska Trädgården hela förmiddagen fram till kyrkan och hade picknick. Bilder kommer längre ner.

Lukas har blivit helt torr! Han började ju förra veckan på måndag, men slutade bajsa på kuppen! Lördag kväll fick vi börja med laxerande som vi körde i 3 dagar och nu har det löst (!) sig på alla sätt och vis. Lukas kissar och bajsar på toa utan problem och inga olyckor har hänt sedan en i lördags. Hans blöjor är helt torra på morgonen också, så efter en testnatt till med blöja så kommer jag att helt och hållet kassera blöjor för Lukas. Är så stolt över honom, det har gått på nolltid och utan desto större problem att få honom torr. Säkert kommer olyckor att hända med jämna mellanrum framöver också, men det får man räkna med. 

Och så har vi suttit på akuten med Esther idag efter att hon blivit tilltufsad av sin storebror. Vi var i slottsskogen på picknick med väninnorna och deras barn och satt och åt utanför en lekpark. Lukas ville och leka, men jag förbjöd honom tills dess jag själv hade ätit klart och kunde följa med. Lukas blev otålig och hittade en grov gren, ca 10 cm i diameter och 1-1½ meter lång, som han lekte med. Plötsligt bara kastade han den rakt på Esther som låg på filten bredvid mig. Hon hade oturen att få den med hela tyngden rakt över ansiktet och började gallskrika. Jag ringde sjukvårdsupplysningen, som tyckte jag skulle åka in till akuten med henne eftersom hon var så liten. Esther blev observerad i 3 timmar ungefär innan vi fick åka hem. Vi var lite oroliga för hjärnskakning eller någon spricka i skallen, men det verkar ha gått bra och 
Esther mår bra nu.

 
Min söndagsfina son i Botaniska


Och dottern bland rhododendron (?)


Mina underbara barn!Skönisen

RSS 2.0