Tisdag

Täppt i näsan, snorig, trött och mår dåligt. Sover dåligt fortsättningsvis och tycker inget är särskilt roligt just nu. Längtar till slutet....

En dag med Lukas

Måste dokumentera en stund av dagen tillsammans med min son. Jag lär ska ha varit en riktigt slarvmaja tillsammans med min lillasyster, och jag får tillbaka det nu...:-)

Så här ser vardagsrummet ut efter en liten stund. Han drar inte bara mållöst ut allting, utan han har en fin förklaring till vad allting är. Hans fantasi är mycket livlig, och kistan t.ex. är en båt och moppskaftet i hans hand är antingen en åra eller en roderpinne, beroende på vilken bår det är för dagen. Idag heter båten "Rossa" och det var tydligen en åra."Rossa" och roddaren in actionHär har han städat (!) och lagt upp mjölk i en av hyllorna. Hur han fick "skräpet" på en av hyllorna till att bli "mjölkburkar" vet jag inte, men det är bra med lite fantasi...:-)Här har han klättrat upp på skrivbordet, letar reda på någon sladd och vips så har han ett fiskespö.Ljuvligaste ungen....det är inte helt ovanligt att det saknas skosnören i skorna när man är på väg ut, eller att en av skorna är full med småpengar. Det gäller att inte ha alltför bråttom när man är påväg någonstans....:-)

Vi kör matträning, dvs den bekväma och bortskämda lilla gullungen ska äta själv. Hans förklaringarna till varför han inte kan just då kan vara t.ex. att han inte kan röra sina armar, och följaktligen inte heller kan lyfta sin sked till munnen. Han kan vara mycket övertygande.....

Livet och dagen med Lukas är full med glädje skratt! <Älskar> 

Onsdag

Blev ingen Pettson och Findus på Bio igår, eftersom Lukas fick lite feber/stegring på eftermiddagen och somnade vid halv 1. Sov två timmar, då jag egentligen själv borde ha gått och lagt mig, men njöt för mycket av lugnet för att kunna göra det. Han mådde bra på eftermiddagen så då gick vi ut i den svinkalla blåsten och lånade en massa böcker på biblioteket. Rekommenderar "Kråke-böckerna", riktiga favoriter, både för mig och för Lukas. :-) Otroligt pedagogiska böcker som är fulla av roliga saker att lära sig.

Lukas hade en jättekonstig natt. Somnade vid 8 redan trots 2-timmars passet på eftermiddagen. Men vaknade kl. 12 och kunde inte somna om. Han var uppe själv en stund innan han och jag tog en nattmacka. Sedan gav jag med mig och han fick komma och sova mellan oss. Det tog hur lång tid som helst för honom att somna om, men om han är i vår säng så kan i allafall Martin och jag sova. Jag kan ju inte sova själv om han springer runt i lägenheten mitt i natten ensam. Trots att han var vaken minst ett par timmar mitt i natten så var det morgon och uppstigning kl. 06:20 i allafall....*gäääsp* Är trött på detta att det inte ska gå att få honom att anpassa uppstigningen på morgonen efter vilken tid han lagt sig på kvällen & efter hur trött han är. *suck*

Och i natt hade jag ordentliga förvärkar som gjorde ont för första gången! Hurra!! :-) Äntligen händer det nåt. Inte så att hon är påväg ut ännu, men man kan ju hoppas att värkar ändå har lite effekt. Och bara känslan av att slutet närmar sig...:-) Längtar!  

Förlossning

Klockan är kvart över 7 och Martin har precis åkt till jobbet. Lukas sover fortfarande, men bara pga. att han vaknade vid 4 och hade svårt att somna om. Han hostar en hel del på natten, undrar om vi borde kontakta vårdcentralen. Hur länge ska/får barn hosta egentligen? Jag tycker han hållit på i veckor nu. Vill bli friska snart, i tid till Esthers födelse! Själv har jag då som sagt varit vaken sedan 04, och Martin är borta hela kvällen på en föreläsning. Lukas och jag ska på bio idag, vi tänkte gå på Pettson och Findus. Tycker det är så mysigt att hitta på saker med honom, han är så gullig och liksom tacksam när man gör roliga saker med honom. :-) 

Förlossningen då...börjar få lite panik. Eller njaa, inte panik men lite ångest över att ha gett mig in i detta igen. Om man överlevt en förlossning, är man väl dum om man "utmanar ödet" en gång till??!! :-) Usch, man kan inte lura sig denna gång heller, man vet vad man ska igenom, och det gör så fruktansvärt ont! Men å andra sidan vet man också vilket belöning man får, och det är lättare att fokusera på den än under första förlossningen, då man bara ville överleva smärtan. Nu är smärtan ett delmål mot belöningen - Esther. Jag gillar Anna Wilsbys bok om profylaxandning och den håller jag på och läser. Jag har också köpt hennes övnings DVD och väntar bara på att den ska komma med posten så att jag får börja träna andning. Det gjorde jag inför Lukas förlossning också, och tack vare den "överlevde" jag utan bedövning. Hoppas kunna överleva denna gång också....:-) Samtidigt längtar jag så oerhört mycket efter att träffa Esther, vill verkligen att hon ska komma ut nu! 2½ veckor kvar.....inte mera hoppas jag!  


VÅR!

Lukas och jag har varit ute denna underbara vårdag...Solen sken och det var varmt och skönt i luften, gissningsvis ca +7. Vi åkte till Slottsskogen och lekte och hade picknick och sedan direkt till MVC kl. 14. Därefter var det tandläkarbesök för mig, två små hål som måste fixas och det blir sammanlagt ca 2300 sek för allt. Tandläkaren är SÅÅ dyr i Sverige. :-( Men det hjälps inte. Bara att gilla läget.

Mvc gick bra, allt fortsättningsvis bra. +5 kg på en månad ca, men som barnmorskan sade, det är antagligen mest vätska, för jag börjar bli rätt svullen i ansiktet och så. Hb 127, glukos 5.7, SF-måttet 35, hjärtljuden 138, tjaa allt var bra. Esther är nästan fixerad, man kan röra henne någon millimeter. Hon ligger lågt ner, vilket jag vetat om pga att sparkarna är så lågt ner i jämförelse med Lukas' graviditet. Trött är jag, men sover som en kratta nu. Jag hostar på nätterna så att jag nästan spyr. Köpte hostmedicin och hoppas att den ska hjälpa, annars får jag nog gå till vårdcentralen. Ett besök kvar hos barnmorskan innan beräknat, hoppas att det inte blir flera heller, även om hon är helt underbar!

Lukas är det underbaraste. Det kommer visdomsord ur honom hela tiden. Idag vid maten sitter han och ser bedrövad ut "livet är slut" -uttrycker han sedan med hela en 2-årings livserfarenhet! :-) Var han har lärt sig ett sådant uttryck vet jag inte. :-)

Bilder från dagens utflykt till Slottsskogen 

Underbara Plikta lekplats


Ramlat

Lukas har skrapat sig i ansiktet. Vi var på gymmet igår, yeahh, och när vi gick hem därifrån så ramlade Lukas med en käpp i handen så att hans ansikte skrapades ganska ordentligt. Han har varit väldigt besparad från sådant, trots att han varit så aktiv, men någon gång måste man väl få lite märken efter livet! :-) Vi har fantastiskt vårväder här, solen skiner från klarblå himmel och det är varmt och skönt. Men tyvärr ville inte Lukas gå ut nå igår, han tom. somnade när vi kom hem så att det blev en sen kväll, ändå till halv 9 innan han somnade för natten. Ändå vaknade  han kl. 06....*gääsp*. Och jag som sover så dåligt på nätterna nuförtiden. Men hade i allafall ett trevligt restaurangbesök igår med Johanna...:-)

Vi har ett litet societetslejon här hemma. Han är kulturell och van att vara ute och efterfrågar ofta "restorang" besök. :-) Gillar också att fika på café och gå på museum. Undrar hur det ska bli vid en eventuell flytt till Vasa?? :-) Han kommer att få spunk, men vi får väl varva utelekar med besök på Vasa Teater. Flytt förresten, har glömt att skriva här att det inte blev något jobb i Vasa för Martins del. Det var ingen chockerande nyhet direkt, men det roliga var ändå att det varit ca 50 ansökningar och i slutändan stod det mellan Martin och den som fick jobbet. Vi känner oss dock nöjda med att vara kvar här, trivs bra fortsättningsvis. Nu kommer vi inte att söka jobb aktivt, vi nöjer oss med att vara här. Vi har bara ett projekt och det är att försöka få faster Annika att komma hit till hösten och gå på bibelskola Göteborg så att vi kunde umgås ordentligt med henne...;-)

vårtrötthet?

*gääsp* Känner mig trött idag. Nu vaknade Lukas iofs 05:25, men han somnade kvart i 7 igår kväll så det var en bra natt för hans del ändå. Oftast brukar han sova till 6-halv 7 tiden. Inte idag dock. Nu är vi inne i 9:e månaden och jag måste säga att Esther skulle vara mycket välkommen ut nu....:-) Jag mår fortfarande förhållandevis bra, men tröttheten kommer krypande. Det märks att det inte är första barnet, för jag har inte ordnat något färdigt. Jag har tagit ner en låda med de minsta babykläderna, men lådan står ouppackad i skåpet. Vet inte när jag ska orka ta tag i det. 

Men en glad nyhet är  i allafall att mamma kommer hit påskveckan! Vi har inte hunnit bestämma något datum ännu, men någon gång söndag-måndag till följande veckoslut. Det finns lite dåligt med flygbiljetter under påskhelgen, så därför vet vi inte ännu exakt när vi kommer. Förhoppningsvis kommer Esther under tiden vi har en barnvakt, men om inte så kommer det bara att kännas skönt att få lite hjälp med Lukas och städ, bak och tvätt. Jag kanske har möjlighet att vila upp ordentligt ifall förlossningen inte startar under tiden mamma är här.

Våren är här idag. Solen skiner så vacker redan och det ska bli upp emot +10 grader. Resten av veckan ska också vara vacker. Idag ska Lukas och jag åka och träffa Ailen och hennes barn och bli bjudna på lunch! Lyxigt! :-) Vi ska säkert gå och titta på djuren på galaxen också. Hoppas på en skön, härlig dag! Och i morgon blir det middag med Johanna på restaurang Krakow, också lyxigt....

Åsikter om vaggan!

Projekt vaggan är klar! Eventuellt...:-) Vad tycker ni? Ska vi slipa den ytterligare? Ska vi vaxa den, betsa den? Problemet med att göra det är att vi måste vaxa/betsa hela vaggan, även utsidan, om man ska få en jämn, fin färg. Och jag/vi tycker utsidan i röd originalfärg är så vacker. Det är främst insidan man hade behövt göra något åt. Så ska vi "offra" hela vaggan för att få en snyggare insida? Sätter in några bilder och det vore trevligt om ni längst ner under inlägget gick in och
kommenterade och kom med förslag. Vill bara påpeka att vi inte lovar att följa råden...:-)

 
Lukas provar vaggan 

Insidan
Usidan. Vill påpeka att den faktiskt ser bättre ut i verkligheten. Den ser inte så "fläckig" ut.

Så här ser den ut på insidan. Eventuellt kunde man få den så väl slipad så att hela träfärgen kom fram överallt, utan det blå och vita inslaget.

Våren??

Skrev jag igår att våren var här i Göteborg?? Well, well, jag tar tillbaka det - idag vräker snön ner! Tala om omväxlande väder. Men i dagens tidning stod det i allafall att våren kommer nästa vecka, med temperaturer upp emot +10 grader.

Angående magsjukan så sov Lukas bra till kl. 3 ungefär. Då gnällde han och hade svårt att somna om i 1½ timme. En timme efter det vaknade han igen och då spydde han. Sedan blev det en gång till innan morgonen. Han spydde inget annat än galla och slem eftersom han inte ätit just någonting sedan söndag. Men efter den tredje gången så ville han genast äta, och har mått ganska bra sedan dess. Han äter litegrann med jämna mellanrum och har inte spytt sedan dess. Martin valde att vara hemma idag. Jag var rätt inbillningssjuk i morse och oroade mig för att  börja spy. Nu mår jag ganska bra förutom att jag är trött och har värk i hela kroppen. Tror inte jag har feber dock, så jag vet inte vad det är. Den här magsjukan i Göteborg är en extremt aggressiv sort tydligen - det stod på dagens GP att alla tre sjukhusen i stan är drabbad och man uppmanar folk att inte komma in om man mår dåligt. Flera får magsjukan flera gånger, som Lukas tydligen. 

 

Magsjuka igen

Lukas har precis somnar för kvällen och Martin är och fixar Kvillebäckens revision. Precis när han hade gått ut genom dörren så spydde Lukas. Han har haft lös mage sedan i söndags, då jag stannade hemma från kyrkan, men annars ätit lite grann. Hans allmänna hälsa har dock varit lite påverkad genom att han sovit middag några av dagarna. Idag har han däremot verkat må bättre, ätit två (dock små) portioner mat, vid lunch och middag. Så när han började gråta, svälja och säga att han har något konstigt i halsen, så blev jag först orolig att han satt något i halsen. Men så kom middagen upp över hallgolvet, och väggen....Mindre fräscht. Men sedan verkade han genast på bra humör och frågade tom. efter något att äta innan han skulle lägga sig. Han hade dock spytt en kvart tidigare, så det fick jag avstyrt. Tror inte magen hade tålt mat så snabbt. Får se hur han mår i morgon. Få se om Martin och jag klarar oss denna gång....

Idag har det varit härligt vårsolsken och Lukas och jag har varit ute en liten sväng. Upptäckte krokusar och påsliljor som är påväg upp ur jorden - härligt! Våren är här....


Gamla foton

Datorn håller på få något fel och låser sig i vissa lägen. Så nu har vi äntligen kommit oss för att botanisera bland gamla foton och bränna dem på en CD skiva. Bilderna får mig att längta efter sommar, värme, ljusare tider och mindre kläder. Hittade en massa gulliga foton av framför allt Lukas som jag sätter in....

Badar med bästa kompisarna Matteo och Davide ute vid Härlanda Tjärn

Tuffing!


Vandring i Svartedalens friluftsområde.Lukas gömmer sig bland löven.


Näcken? :-) Vid Lars Björkas skär i Vasa skärgård


Mina underbara....Ute vid Arken på Replot

Vinter i Kortedala

Årets vinter i Göteborg -hittills....En dag med "ordentlig" snö. :-)
Fota INTE mig!!

Fredag

Oj, vad jag är dålig på att skriva nu! Både Lukas och jag har varit förkylda i veckan så det har inte blivit någon motion. Däremot har vi varit på MVC idag igen, och allt fortsatte att se bra. Nu var blodsockervärdet toppenbra, efter att ha varit lite för högt de senaste månaderna. Hb fortsätter att stiga till 125, magen växer som den ska och allt annat ser bra ut. Däremot har jag börjat svullna, det lade barnmorskan genast märke till. Men värdena var bra, och det är ju det viktigaste.

I morgon ska jag på SHOPPING till Ullared, jippiie...:-) Ska bli så skönt att komma iväg lite. Har kännt mig håglös och orkeslös hela veckan, och behöver omväxling. Blir en fin dag med ett gäng underbara väninnor. Hoppas jag orkar shoppa också...:-) Jag har kännt av lite smärta i sidorna, speciellt när jag är uppe och aktiv en hel dag. Men det är bara att vila mellan varven och hoppas på att lågkonjunkturen har drabbat GeKås också så att det inte är SÅÅ mycket folk.

Söndag

Jag har varit så lat...Men får väl ta och skriva några rader så att någon orkar kika in till oss. Vi har farmor och farfar på besök, till Lukas' stora glädje! :-) Vi har inte gjort så mycket, i fredags var jag tillsammans med Elin, Ailen och hennes syster Lise och barnen Samuel och Mattias på Baby- och Barnmässan. Ganska trevligt, även om det naturligtvis är ett enda stort reklamjippo. Köpte en liten overall till Esther och så blev det lite gratisprover av blöjor och diverse. Hade tänkt köpa en bärsele men då jag inte fick den rabatt jag ville så bestämde jag mig för att söka på nätet, och den är billigare där, så nu känner jag mig nöjd...:-)

Vi är lite förkylda här och i fredags hade Lukas lite feber. Men nu verkar det vara full fart i honom. Däremot har han slemmig hosta och det har jag också. Igår var vi på stan och gick på bokrea och investerade i nya löpskor till Martin, samt ett par "kalsonger" att springa i. :-) Så nu förväntar jag mig kanontider i Göteborgsvarvet, för det var inget billigt kalas...

Ikväll åker fammo och faffa, men innan dess ska vi hinna till kyrkan, Kvillebäcken. Lukas har börjat söndagsskolan och tycker det är roligt och intressant. Idag ska jag sitta med honom. Vi vill inte lämna honom ensam eftersom han trots allt är liten ännu och kan börja störa undervisningen. Och nästa lördag ska jag och gäng underbara väninnor på en barnfri shoppingtur till Ullared. Då är jag i v. 35, så få se hur mycket jag orkar. Innan dess ska jag till MVC på fredag. Blir intressant för jag tror gumman har satt i säte igen....Hoppas verkligen hon tänker vända sig!
 


Vårtecken från förra våren. Längtar tills vi ser sådana dyka nu också!

RSS 2.0