Syskonmys

Långt mellan uppdateringarna på min sida....Hoppas intresset håller i sig från er läsares sida i allafall! :-)
 
Vad händer? Vi har ordentlig sommarvärme i helgen, shortsväder och sol! Har haft besök idag av H & K och deras tre barn, mycket trevligt! Lukas slutade med blöjan i måndags, det går överraskande bra för det mesta. Lite olyckor händer väl, men det får man räkna med. Jag körde med den metoden att jag bara tog bort blöjan och tänkte det får bära eller brista, och som sagt, med tanke på att han vägrat toaträna innan så har det gått riktigt bra. Esther hostar fortfarande, men sover lika bra för det. Vi har fått kallelsen till alla undersökningar nu, så allt kommer att vara gjort inom juni månad. Så får vi se vad de visar. 

Lite nya bilder:  


Söta lillasyster sover så sött i bilen


Lukas på stadsmuseét inne i stan, på barnens lekavdelning där han trivs som fisken i vattnet
Vilken konstig storebror! :-) Varför gör han så där??


Lite ska man allt tåla om man är lillasyster... 


Älskad lillasyster!


Esther djupt fokuserad där hon spanar in omvärlden från pappas axel.  

Mera

Lukas' funderingar, som häromdagen betraktade mig när jag ammade Esther. "Mamma, jag tror att Esther tänker att du är en kossa" sade han fundersamt efter en stund.....Hmmm....Tack för den...;-) Tror jag också iofs! :) Barn är underbara!

I måndags var vi på bvc med Esther. +518 gram på en vecka, så mat finns i överflöd. Antagligen därför hon spyr hela tiden. Snart väger hon 5 kg!

Igår var vi på läkarbesök med henne. Denna gång en lungspecialist, men detta var mera som en konsultation. Det var en mycket trevlig läkare som vi satt och samtalade med en rätt lång stund. Vi fick reda på att Situs Inversus är ett ärftligt syndrom där båda föräldrarna måste vara bärare av genen. Intressant! Dessutom är den ändå rätt ovanlig så han tyckte det var konstigt att Martin hade så mycket av den i sin släkt. Vi påpekade inte att vi har ovanligt stora släkten....:-) Med tanke på att Esther hostat sedan hon föddes så sade doktorn att man kan misstänka att hon har någon form av missbildning på flimmerhåren. Inom två veckor ska vi på lungröntgen samt ultraljud. Därefter ska ett "borsttest" tas från hennes näsa och granskas i mikroskåp. Han ville inte ta testet redan nu då hennes näsa är så liten och borsten rätt stor för henne. Så får vi se sedan vad som upptäcks....Men fortsättningsvis blir vi underbart bemötta var vi än är!  

Göteborgsvarvet

måste väl också nämnas. Jag är MYCKET stolt över min familj som presterade följande resultat

Martin: 1.43.41
Svärfar Micki: 2.21.0
Svägerska Annika: 2.16.40


Fullbordat lopp


En trött Annika närmar sig målet....ser ni henne??

Dopet

i bilder....


I Fadens, Sonens och den Helige Andes namn...


Med fammo och faffa


Med mommo och moffa


Och med fadder Joppi...(andra faddrarna Dani och Sofie hade inte möjlighet att vara med).

Esther Sara Helena

döptes i söndags. Allt gick bra. Idag har hon tyvärr blivit förkyld. Är riktigt täppt i näsan. Men som tur är så ska vi till lungmottagningen idag. Ska bli spännande och nervöst att se vad de eventuellt hittar....

Lite nya bilder:Lukas med sin bärgningscykel.

Lukas' funderingar

Man borde både filma och skriva ner Lukas funderingar genast, för tyvärr glömmer man dem så snabbt. Han kan vara så rolig med sina kommentarer... :-)

Han har fått en "bärgar cykel", en trehjuling med en krok som man kan bärga saker med. Vi har tagit tag i uppfostrandet och kört ganska hårt med "konsekvens metoden", lyder han inte får det genast en kännbar konsekvens. Igår satte jag cykeln på balkongen eftersom han inte lyssnade. Flera timmar senare kom han ihåg den och kom till mig och sade "förlåt mamma att du har låst ute cykeln på balkongen!". Han kom inte ihåg vad han gjort, så ursäkten formades på detta sätt...:-) Sedan skulle han cykla, vilket inte gick så bra, så jag sade att han skulle trycka med ett ben i taget. "Ett ben i taket??" sade Lukas och tittade upp mot taket och fattade ingenting...:-) När han skulle sova låg han i vår säng och drack mjölk ur sin flaska som han brukar och myste med mig och Esther. Mjölken tog slut och Lukas ropar "Mera öl, pappa!!". :-D Martin höll på att skratta ihjäl sig men hämtade mera mjölk till honom. Lukas lägger sig ner igen och granskar flaskan noggrannt och säger "men den är ju vit, pappa!". (Som om han skulle vara så lättlurad - han såg genast att det inte var öl. Vet inte om han på fullaste allvar räknat med att få öl...!!) :-) För ett bra tag sedan, i somras någon gång kanske (?) så skulle Lukas äta lunch och jag undrade vad han ville dricka, "en öl, tack" var beställningen....:-D Oroväckande??! :-) Kan påpekas att det INTE finns öl i huset och vi dricker inte jämt och ständigt även om det kanske låter så...:-)

Vi håller på bli sjuka här, igen....Jag har värk i nacken och huvudet och har ont i halsen. Martin hade lite känningar och Esther snorar lite grann. Hoppas det släpper och vänder snabbt. Det är Göteborgsvarvet till helgen och det är lite snopet att inte kunna springa efter allt tränande för Martins del. Men han har också siktet inställt på Lidingöloppet i september, så målsättningen skjuts längre fram i såfall.     

Fredag

Är väl dags för lite uppdatering?? Måste säga att såväl tid som ork till att uppdatera sidan saknas. Just nu är jag ensam hemma med barnen, Martin har pappaledigt och är ute och försöker transportera hem segelbåten från Trollhättan. För ögonblicket sitter de nedanför slussarna i ovannämnda stad och skruvar en trilskande motor. Hoppas de hinner hem till natten. Sent blir det i varje fall! 

Esther sover hyfsat gott för tillfället. Det är länge sedan hon sovit riktigt gott inomhus, men i morse sov hon 3 timmar i sträck på mage i våran säng. Testade det för att se om hon skulle sova bättre, och efter dagens test så gjorde hon det i varje fall. Barnen rekommenderas ju inte att sova på mage, men Esther har svårt att komma till ro inomhus och att förbli sovande när hon somnat. Vet inte riktigt varför. Hon vaknar och gråter efter aboslut max en timme, men oftast efter 15-30 minuter. Känns som om hon borde sova längre. När vi är utomhus sover hon mycket bättre. Men idag är världens tråkigaste dag. Det regnar och regnar och regnar, så idag blir det ingen vistelse utomhus. Synd, för Lukas trivs ju ute han också. Gumman har börjat spy också, enorma mängder. Men hon hade gått upp ca 250 gr på en vecka när vi kollade hos bvc igår. Jag glömde nämna hennes spyande, men får ringa igen om det inte blir bättre, eller om det blir sämre. Hon fortsätter sova som en prinsessa nattetid, ammas två gånger och sover mellan 20.30-21.30 till ca 7 på morgonen. Någon gång har hon vaknat tidigare av Lukas. Så det känns lite lyxigt. Hoppas det håller i sig. Vad mera? Jo, jag mår bra, det har gått utmärkt att vara ensam hemma hela veckan. Esther hade en jobbig dag i onsdags och gnällde/skrek hela dagen med korta avbrott för "powernaps", då satte jag mig ner och grät en skvätt så kändes det bättre efteråt. :-) Ingen ny bild, men satte upp den ändå. Från skötbordet på badkaret.

Bilder

på begäran...Esther rullade över från mage till rygg idag, men det var nog bara misstag. Tidigare än brorsan, han var några veckor äldre när han första gången gjorde det (i misstag då också). Prinsessan är missnöjd, men håll till godo med lite pinfärska bilder, speciellt de som är längst ner.  


Storebror och lillasyster


Jag och pappa


Jag kan också lyfta på huvudet, precis som storebror! Gjorde det redan på sjukhuset...


Pappas förlovningsring
Dålig och mörk bild, men tycker Esther är så otroligt vacker på bilden så jag satte upp den ändå. Tycker hon är en äkta "Ahola" på bilden!


RSS 2.0