antibiotika

Har precis hämtat ut första antibiotika kuren åt Esther och gett henne den första dosen. Martin är i Tyskland nu och barnen har drabbats av förkylningar. Lukas är så stor så han påverkas inte nämnvärt. Men för Esther är det mera kännbart. För tredje dagen i rad nu rinner näsan och hon känns mera trött och gnällig än "normalt". Hon hostar också - en slemmig hosta - vilket föranledde ett telefon samtal till doktor "Kirchsteiger" :-). Han tyckte vi skulle ge antibiotika, och där är vi nu. Idag har jag också lite ont i halsen, hoppas det stannar vid det. Känns jobbigt att barnen skulle drabbas av detta just nu när Martin är borta. Hade planerat in en massa besök hos mina väninnor, men här sitter vi hemma och tar oss några små trippar utomhus, som t.ex. idag när vi promenerade till torget fram och tillbaka för att hämta medicinen. Inte förran sent, sent fredag kväll kommer Martin hem. 

 
De finaste som finns....*puss*

bild uppdatering...

Tänkte skriva mindre denna gång och istället satsa på bildmängd. Nu när jag äntligen fått tömt kameran...:-) Esther äter nu fast mat och sedan några dagar tillbaka förtjust i det hon får. Hon skulle äta mera än vad jag vågar ge henne just nu. Annars mår vi bra. Måste dock skriva en rolig historia a´la Lukas. Häromdagen busade han i vardagsrummet och lyckades få ner en av mina blommor i golvet. Storgråtande kommer han och berättar detta och undrar samtidigt: "mamma - älskar du mig ändå??". :-)

Lukas med sin högt älskade lillasyster! Kärleken är ömsesidig. :-)
 

Lillsessan


Spindeln i nätet! En härlig höstdag i lekparken. Lukas har sina nya MeandI kläder. :-)
Sessan är för det mesta i detta läge...


Sessan dricker själv....


...och smakar morotspuré.


Finn ETT (1) fel...:-)


någon som filosoferar i badrummet och liknar således sina morbröder...:-)

En LJUVLIG unge!!! Älskar så mycket så det inte finns ord!! *puss* 


Höst!

I dessa stressade svininfluensa-tider njuter vi av den fantastiska hösten! Idag har det t.ex. varit runt +20 grader. Underbart och skönt, men i skuggan och vinden känner man av att det är september. Vad händer här? Jo, idag har vi varit till bvc med Esther. Hon dippade lite i sin kurva, men mindre än jag befarat. Jag har/har haft en känsla att "något är fel". Hon har nämligen under ca 1½ vecka sovit som en kratta. Vaken med 2 timmars mellanrum och gråt under natten. 2 nätter har hon sovit som vanligt igen, så jag hoppas vi kan återgå till det normala nu. Det är mycket funderingar kring influensavaccin. Det ges ju inte alls till barn under 6 månader och inte till barn under 3 om de inte hör till riskgruppen. Dit hör Esther....samtidigt vet jag inte om jag vill ge ett vaccin som knappast är testat. Usch, ja, den som visste vad som var bäst! I morgon ska jag i allafall ringa till Esthers lungläkare och rådgöra med honom. Han liknar förresten Ernst Kirchsteiger, ni vet han från inredningsprogrammen på TV4! :-)

Lukas älskar att vara ute och cykla på sin trehjuling. Han är otroligt duktig och "seg". Idag cyklade/promenerade vi till BVC. Kan det vara 3-4 km per väg, nerförsbacke dit och följaktligen uppförsbacke hela vägen hem. Bra motion! :-) På tal om motion så har jag äntligen kommit igång med gymträningen igen! Njuter omåttligt av det.

Det händer mycket i Martins liv just nu. Han håller igen på att byta konsultbolag och stressar för det. Tre intervjuer denna vecka, den sista i morgon och därefter ska han bestämma sig. Finns en positiv sak med det - lönen går antagligen upp några hack! :-) Så har han minst två resor till Tyskland framför sig + eventuellt någon expedition utomlands också. V. 39, alltså om en dryg vecka, åker han på första resan. Lite tråkigt blir det allt, för nu får jag nog hålla mig hemma för att undvika att smittas av influensan - för Esthers skull.


Gullungarna! Esther älskar storebror, han är nog det roligaste som finns! :-)


RSS 2.0