MVC

besök för tredje gången för mig idag. Allting var som det skulle och denna gång hörde man babyns hjärta slå starkt och bra, 147 slag! :-) Skönt att hjärtljudet genast hittades efter alla svårigheter förra gången. HB var stabil på121 och alla andra värden som de skulle. Barnmorskan tyckte också att vi skulle få ett nytt ultraljud inbokat till vecka 32 ungefär. Detta eftersom det var lite oklart kring hjärtljudsultraljudet förra måndagen. Hjärtat var friskt och starkt, men huruvida Esther var spegelvänd eller inte, var inte lika självklart. Hursomhelst ska det bli roligt att se henne en gång till innan hon är på utsidan! :-)

Och så fick Lukas kallelse till tandläkaren om en vecka! Visste inte att barn skulle på 2-års tandkontroll. Nu är det allt någons föräldrar som får skärpa sig med tandborstningen. Vi är fullkomligt urusla och lata med den biten, så Lukas' tänder ruttnar säkert och ramlar av snart. Som tur är så har vi ingen gottegris här hemma. Han dricker inte saft, äter inte bulla och kakor särskilt ofta eller gärna. Godis gillar han inte. Det ända han äter är choklad och "slickepottar". :-) Hoppas således att tänderna ser bra ut!

Snart får man börja fundera på julen. Tänkte julpynta nu till helgen. Kanske skulle ta och baka pepparkaksdeg i veckan så att man får baka ut dem mot slutet av veckan. Skulle vara härligt med julpynt och doften av mormors pepparkakor lagom till den finländska lillajulen nu på lördag....

I morgon ska jag till jobbet och få lite papper till försäkringskassan ifyllda och förhoppningsvis ska jag snart börja få in lite pengar därifrån. Problemet med Martins jobb har löst sig så vi har inga ekonomiska bekymmer just nu. Det är ju i allafall skönt.

Nu har Lukas vaknat från sin dagstupplur. Han håller tydligt på att vänja sig av med dagssömnen, detta sedan en vecka tillbaka. Vissa dagar går det inte att få honom att somna. I lördags slängde han napparna i soporna! Vi har förberett honom ett tag på detta genom att prata om att om han slänger napparna så får han gå in i en leksaksaffär och välja precis vad han vill. Så i lördags gjorde vi slag i saken och jag måste säga att det gått över alla förväntningar. Han har somnat hur lätt som helst på kvällarna och sovit riktigt gott på dagarna. Lilla ungen blir stor! *snyft* :-)

Kommentarer
Postat av: kusin madeleine

grattis till esther! va härligt att läsa att det verkar vara bra med henne! undrar förresten om int hela släkten bakar mormors pepparkakor?!;)

2008-11-27 @ 18:19:08
Postat av: Annika

Hej!

Glad lilla jul till er! =)

2008-11-29 @ 13:55:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0