MVC uppdatering

Jag måste ge en kort uppdatering av besök på MVC igår. Det var ett glädjande besked, hb upp kraftigt till 119, HURRAA!! Kan minska ner järntabletterna till 1/dag. Glukos 6.8, också ner så att jag inte behöver fundera desto mera på det. Skönt. Fick läsa remissvaret från kardiologen i november, svaret hade kommit nu (snabbt jobbat!). Allt såg bra ut enligt henne, men Esther får remiss till ny hjärtundersökning/inre undersökning genast efter födseln eftersom det varit "diskrepans" i ultraljudssvaren?? Vad beyder det, ni medicinskt kunniga? Och för att det fanns situs inversus i släkten. Och så har vi också ultraljudet i v. 32, den 17 februari. Då görs också en viktskattning. Min barnmorska är verkligen helt underbar. Duktig, trevlig, lyhörd och gör sitt jobb noggrannt.

Förra natten kom äntligen babyn, alltså våra goda vänners, inte våran...:-) Han föddes i v. 32 och Martin fick åka hem till dem i ilfart kl. 4 på morgonen och kl. 5 är han född. Så nu blir det kanske inga flera nattliga besök. :-) På kvällen var vi på födelsedagskalas till en liten ett-åring som föddes i v. 33, den 27.1, Marianne och Andreas dotter...Märkligt liknande händelse som H & K's son. Innan hann vi med ett kort besök på själfartsmuseét och Martin hann klippa sitt hår. Det var vår dag. Idag ska vi träna igen! Duktiga vi...:-)

Kommentarer
Postat av: Ia

Hej, Va roligt att höra att ni har en bra barnmorska, verkar som om di verkligen undersöker nogat allting :)

Om jag förstått rätt vad diskrepans betyder så är det att dom kommit fram till olika svar vi undersökningen. Först trodde dom att hon var spägelvänd å så plötsligt så var hon det inte längre. De betyder att det är "avvikelse" i ultraljudsvaren. Va int så lätt att förklara.Hoppas ni alla annars mår bra. Här är det full rulle, Elin håller på att riva ner vårt hus, rör i PRECIS allt... testar vekligen tålamodet :)

2009-01-29 @ 08:25:16
Postat av: Ia

Hej, roligt att höra att ni har en bra barnmorska som tar tag i saker :) Ordet diskrepans har jag fått för mej att betyder att det varit "avvikelser" i ultraljudsvaren. Alltså att dom första gången fick fram att hon var spägelvänd och andra gången att allt var normalt. Men e int helt säker.

Annars så har vi full rulle här, Elin håller på å river huset... Rör och river ner PRECIS allt... Hon prövar verkligen tålamodet :-() Hoppas ni alla mår bra å njuter av ledigheten :)

2009-01-29 @ 09:33:42
Postat av: Ia

Jaaaa, int föstaar jag naa hu e kom två inlägg :) nå men... dehe e tridi tå...

2009-01-29 @ 09:35:07
Postat av: Anonym

Tack Ia! Ibland kan det ta jättelänge innan bloggen publicerar ett inlägg, så att man tror att det blivit något fel, och så läggs den upp flera timmar efteråt. Men ibland dyker meddelandet upp genast man tryckt på "skicka", så man kan aldrig veta...:-)

2009-01-29 @ 19:25:21
Postat av: Arandur

Hoppas du har haft en härlig dag :)

Kolla gärna in min fotoblogg.

2009-01-29 @ 19:31:06
URL: http://arandur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0